Владислава Семенченко, студентка психологічного факультету Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького (на знімку) — приклад громадянської мужності та наполегливості в здобутті вищої освіти. Дівчина, яка має особливі потреби, відмінно навчається й допомагає іншим перебороти складнощі в житті.

Студентка заснувала громадську організацію «Життя без перешкод» й провела низку благодійних заходів. Зокрема, за її старання було придбано слуховий апарат вартістю майже 30 тисяч гривень для Насті Іжко, створено систему надання різноманітної допомоги особам з інвалідністю.

«Присудження мені стипендії імені Героїв Небесної Сотні, відважних, жертовних учасників Революції Гідності, — важливий і відповідальний стимул, — поділилася Владислава Семенченко. — Ця нагорода надихатиме мене ще більше докладати зусиль у навчанні, в інклюзивній роботі. Я повсякчас допомагатиму людям з обмеженими можливостями краще бачити, чути, відчувати світ, пізнавати нашу рідну Україну».

Зазначимо, що стипендія імені Героїв Небесної Сотні заснована урядом України і передбачає виплату студентам та курсантам, які мають високі результати у навчанні та займають активну громадянську позицію, щомісячної винагороди у розмірі понад дві тисячі гривень.

Фото надано ЧНУ.