Насамперед розпочнуться роботи з реконструкції приймальних відділень Луцької міської клінічної лікарні та Нововолинської центральної міської лікарні, де вже проведено тендерні процедури. Також оголошено тендер для Ратнівської ЦРЛ.

Реконструкція приймальних відділень проводитиметься й в інших опорних закладах: Волинській обласній клінічній лікарні, Камінь-Каширській ЦРЛ, Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні, Любомльському територіальному медичному об’єднанні.

Добудова приймальних відділень опорних лікарень Волинських госпітальних округів — це один із напрямків реалізації програми «Велике будівництво».

Фінансування робіт здійснюватиметься з державного та місцевих бюджетів на умовах співфінансування. Виконуватимуться вони відповідно до офіційного документа, в якому наведено стандарти візуального стилю, виготовленого спеціалістами МОЗ. Він передбачає, що дизайн приміщення буде єдиним для всіх закладів: від кольорової гами до розташування кімнат та приміщень. У переліку обладнання — УЗД-апарат, ендоскопічне обладнання, кардіомонітори, дефібрилятор, апарат ШВЛ, лабораторне обладнання, МРТ, ангіограф тощо.

«Саме у приймальному відділенні пацієнтам оперативно та ефективно надають першу допомогу, діагностують захворювання. Тому вони мають бути сучасними і комфортними для людей та медиків», — вважає голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Фото із соціальних мереж.