І якщо така тенденція зберігатиметься, то навчальний процес почнеться вчасно. Адже закривати школи будуть тільки в районах червоної зони, де високий показник захворюваності.

Про це заявила радник голови ОДА Олена Теряєва.

«Необхідно докласти максимум зусиль, щоб почати вчасно навчальний рік і виконати всі рекомендації Міністерства охорони здоров’я. Буде посилено контроль за дотриманням дистанції, необхідною дезінфекцією, температурним скринінгом і носінням захисних масок», — вважає Олена Теряєва.

Завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) і профілактики неінфекційних захворювань ГУ «Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ України» Вікторія Черкасова зазначає, що прописані чіткі норми щодо організації роботи навчальних закладів.

«Зокрема, викладацький склад проходитиме щоденну термометрію й буде в масках до початку уроку», — каже вона.

Для дітей запроваджено опитування щодо стану здоров’я. У разі появи симптомів гострої респіраторної вірусної інфекції дітям потрібно забезпечити проведення термометрії та консультацію медичного працівника.

Що стосується стану імунопрофілактики населення області за 2019-й і шести місяців 2020 року, то динаміка захворюваності керованими інфекціями свідчить про нестабільну епідситуацію з кашлюком, дифтерією й епідпаротитом. Так, захворюваність на кашлюк торік мала зростання порівняно з попереднім роком в 3,2 разу. Зниження захворюваності в цьому році або взагалі його відсутність, насамперед, пов’язане із жорсткими карантинними заходами, які запобігли поширенню майже всієї інфекційної захворюваності. Але з початком навчального року і послабленням карантину слід очікувати зростання захворюваності, зокрема, на керовані інфекції у разі низького охоплення щепленнями населення.

Фото із відкритих джерел.