Змагання відбудуться у сім етапів, три з яких — попередні раунди, повідомляє офіційний сайт УАФ.

Перший етап заплановано провести 26—29 серпня. Участь у ньому візьмуть володар та фіналіст Кубка України серед аматорських колективів, а також команди Першої та Другої ліг.

На другому попередньому етапі (базова дата — 16 вересня) змагатимуться переможці першого попереднього етапу та команди УПЛ згідно зі схемою проведення.

Третій попередній етап (30 вересня) збере переможців другого і ще групу команд УПЛ. В 1/8 фіналу (2 грудня) мірятимуться силами переможці третього попереднього етапу та команди УПЛ.

«Динамо» та «Шахтар» включаться до боротьби лише на стадії чвертьфіналу. Як відомо, динамівці є чинними володарями Кубка України, а «гірники» — чемпіонами УПЛ. Чвертьфінали відбудуться 3 березня 2021 року.

Зауважимо, що в попередньому сезоні кияни та донеччани стартували з 1/8 фіналу. Тепер шлях грандів скоротили. Для перемоги в турнірі їм достатньо виграти лише три матчі.

Півфінали відбудуться 21 квітня наступного року, а фінал — 12 травня у Тернополі, який мав прийняти цьогорічний вирішальний поєдинок.

Усі етапи складаються з одного матчу. На кожному проводитиметься сліпе жеребкування. Остаточну структуру змагань та кількість учасників визначать тоді, коли ПФЛ сформує склад учасників у Першій та Другій лігах.

Фото: uaf.ua.