Таку можливість їм дає участь у проекті «Університет третього віку», який уже п’ятий рік реалізується за кошти місцевого бюджету.

Як зазначають у міськраді, епідемія й карантин внесли свої корективи в навчальний графік. Тому, доки дозволяє погода, заняття проводять на відкритому повітрі й обов’язково з дотриманням безпечної дистанції.

«Університет третього віку в Дніпрі — це найсформованіша програма для людей елегантного віку в Україні. Він дає змогу одержати нові знання тим, хто прагне розвивати свої навички, пізнавати нове й спілкуватися за інтересами», — вважає міський голова Борис Філатов.

Одна зі «студенток», Лілія Поліщук, тут уже понад два роки. І шкодує, що не приєдналася раніше. Жінка відкрила для себе багато цікавого, зустріла давніх знайомих, з якими не бачилася багато років. «Зараз вивчаю українську мову, щоб досконало нею володіти. Тут стільки енергії. Ми постійно долучаємося до різних заходів, флешмобів», — поділилася вона.

До речі

Слухачі університету беруть участь у різноманітних конкурсах і змаганнях по всій країні, а також у міжнародних спортивних літніх синьйоріадах, фестивалях і конференціях. А два роки тому майже триста слухачів встановили всеукраїнський танцювальний рекорд і провели перший в історії міста конкурс краси серед жінок елегантного віку.

В університеті можна відвідувати різні курси — від вивчення іноземних мов до агрономії й комп’ютерної грамотності. Допомагають і міські виші, викладачі яких враховують побажання «студентів» і постійно вдосконалюють програму.

Фото прес-служби Дніпровської міськради.