Десять комунальних та два приватні дитсадки Івано-Франківської ОТГ працюють із дотриманням заходів санітарної безпеки. Кожна група має ізольоване приміщення, з окремими входами та ігровими майданчиками. Двічі на день дітям вимірюють температуру, а також описують їхнє самопочуття. Батьків на територію не допускають. Під час перебування вихованців на свіжому повітрі приміщення дезінфікують. Коштом місцевого бюджету придбали одноразові рушники. Малеча снідає та обідає за окремими столиками. За допомогою тематичних ігор вихователі роз’яснюють важливість соціального дистанціювання. Групи заповнені на дві третини.

Контроль за дотриманням санітарних вимог здійснюють працівники міського департаменту освіти і науки разом із представниками Держпродспоживслужби. Адже з 1 вересня в усіх дитсадках Івано-Франківської ОТГ мають намір запустити повноцінний навчально-виховний процес. На цьому наголосив міський голова Руслан Марцінків.

Діти найбільше відчувають потребу у спілкуванні. У дворах чи на вулицях вони прагнуть комунікувати із ровесниками, мало зважаючи на дотримання соціальної дистанції. У дитсадках це простіше контролювати.