У Сумській області глава парламенту відвідав акціонерне товариство «Технологія». «Це підприємство зі 100% іноземних інвестицій, що загалом становить понад 300 мільйонів доларів, є дійсно важливим для регіону. Воно забезпечує працівників досить високим рівнем заробітної плати, яким може похвалитися далеко не кожен завод», — зазначив глава парламенту.

У ході поїздки Дмитро Разумков оглянув цех із виробництва упаковки харчових продуктів, Bag-in-Box, а також ознайомився з перебігом будівництва автоматичного складу та поспілкувався з працівниками підприємства.

«Важливо, що у підприємства є перспективи та бачення розвитку. Ми сьогодні говорили з керівництвом профільних комітетів про підтримку бізнесу та інвесторів із боку держави — це, зокрема, і законопроекти щодо технопарків та локалізації, й інші законодавчі ініціативи. Пріоритетним також залишається питання кооперації підприємств та навчальних закладів, забезпечення фахівців першим гарантованим місцем роботи», — зауважив Голова Верховної Ради України.

Він також підкреслив, що Верховна Рада налаштована підтримувати як національного інвестора, так і сприяти залученню іноземних інвестицій в Україну.

«Хотілося б, щоб сальдо платіжного балансу змінювалося в кращий бік, адже це дає державі можливість розвиватися», — наголосив Дмитро Разумков.

Глава парламенту відвідав також Сумський обласний центр служби крові та ознайомився з його роботою. «Питання донорства крові та плазми є одним із ключових для України, адже дуже часто ми бачимо недостатню кількість запасів, а це той ресурс, який, на жаль, сьогодні дуже потрібен державі. Суми є локомотивом у цій галузі, столицею донорства крові України, адже тут на тисячу населення припадає 230 донацій, коли в деяких інших областях цей показник майже 14. Сподіваюсь, ви будете зберігати це лідерство», — підкреслив Дмитро Разумков.

Він оглянув кімнати для підготовки донорів до здачі крові, операційну залу, лабораторію та приміщення експедиції й переробки компонентів крові.

«Сьогодні не лише Україна, а й увесь світ постав перед необхідністю боротьби з коронавірусом, і саме тут розробляються методи ефективного протистояння цій загрозі. Так, це досить дорого, але впевнений, що спільними зусиллями ми будемо рухатися в цьому напрямі», — зазначив Голова Верховної Ради України.

Довідково

АТ «ТЕХНОЛОГІЯ» спеціалізується на виробництві матеріалів для харчової промисловості, поліграфічної продукції, декоративної оболонки та мюзле для оформлення пляшок, пакетів-вкладишів Bag-in-Box та упаковки Super Pouch, комбінованого матеріалу на основі алюмінієвої фольги.

Факт

Сумський обласний центр служби крові — єдиний приклад державно-приватного партнерства у цій галузі. У 2009 році заклад змінив форму власності на державно-приватну, що дало можливість інвестору — компанії «Біофарма» — вкласти понад 3,5 млн доларів США у розвиток та переоснащення закладу. З 18 травня нинішнього року СОЦСК розпочав тестування населення на антитіла до COVID-19 новими європейськими тест-системами.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Більше фото тут