За даними моніторингу РНБО, загальна кількість випадків інфікування коронавірусом у країні сягнула 87 872. Найбільше нових випадків за добу виявили в Харківській (205), Львівській (184), Івано-Франківській (143) областях, м. Києві (158), Чернівецькій (154) і Одеській (160) областях.

Київ, Чернівецька, Рівненська та Івано-Франківська області наближаються до показника в 50% за завантаженістю лікарень, що передбачені для хворих на COVID-19. Про це повідомив учора на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«До лідерів додалися регіони, які ще пару тижнів тому не давали такої картини щодо кількості хворих. Це й Одеська, і Харківська області. У нас Львівська область продовжує демонструвати заповнюваність ліжок більш як 50%. На межі 50% перебувають нині і Київ, і Чернівецька область, Рівненська область, Івано-Франківська область — ті області, де ми фіксуємо велику кількість тих, що захворіли, і велику кількість людей, які госпіталізуються», — конкретизував він.

За словами міністра, за добу з COVID-19 було госпіталізовано 330 осіб. Це черговий антирекорд для України з початку пандемії. «Кількість хворих зростає щодня», — резюмував глава МОЗ.

З понеділка, 17 серпня, зміниться карантинна карта України.

Київ із зеленого стане жовтим. У тій само зоні Одеса, Харків, Луцьк, Тернопіль, Рівне. Міста Самбір (Львівська обл.), Біляївка (Одеська обл.), Дубно (Рівненська обл.) і райони Городенківський і Косівський (Івано-Франківська обл.), Костопільський і Рівненський (Рівненська обл.), Кіцманський (Чернівецька область) одержать статус червоної зони щодо COVID-19. Таке рішення у четвер прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це поінформував на сторінці у Фейсбуці міністр КМУ Олег Немчинов. Тепер нові карантинні рівні діятимуть не сім днів, як звичайно, а 14.

Потрібно кілька варіантів вакцини від коронавірусу COVID-19, щоб ефективніше боротися проти хвороби. Коли вакцини з’являться, на всіх їх не вистачить, — заявив голова Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гербейесус, передає «Інтерфакс-Україна».

Незважаючи на те, що попит на препарат неминуче істотно перевищуватиме пропозицію, ВООЗ не включила зареєстровану Росією вакцину від коронавірусу до переліку тих, які перебувають на завершальному етапі випробувань. Про це повідомляє The Associated Press. За словами старшого радника гендиректори ВООЗ Брюса Ейдварда, із РФ ведуть переговори, «щоб отримати додаткову інформацію і зрозуміти стан цього продукту, випробування, які були проведені, а також можливі наступні кроки».

У вітчизняному МОЗ раніше заявили, що поки не можна сказати, чи буде російська вакцина від COVID-19 ефективною, безпечною та придатною для масового використання, адже РФ не провела третьої фази клінічних випробувань, украй важливої для обґрунтування застосування препарату на людях.

Зараз у світі діє більш як 170 проектів, у яких дослідники розробляють вакцину від коронавірусу. Над цим працюють провідні фармацевтичні компанії та наукові інститути в Німеччині, Великій Британії, Франції, США, Китаї й інших країнах.