Зокрема, Президент США Дональд Трамп наголосив: «Цей День Незалежності є важливим святкуванням, оскільки Україна сміливо продовжує протистояти російській агресії. Я аплодую вашим зусиллям щодо мирного припинення конфлікту, ініційованого Росією на сході України» і зауважив, що США продовжують непохитно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України до повернення контролю над всією її територією, включно з Кримом.

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон побажав українському народу процвітання та миру і запевнив, що Франція разом з Німеччиною і надалі залишатиметься поруч з Україною в пошуках сталого політичного вирішення конфлікту на сході країни, а також відстоюватиме суверенітет України.

Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр написав, що «Німеччина й у майбутньому дієво та солідарно стоятиме пліч-о-пліч з Україною у справі збереження її незалежності, суверенітету й територіальної цілісності, невтомно виступатиме за припинення насилля та страждань українців, що живуть на сході країни». «У День Незалежності України я хочу наголосити: Крим залишається частиною України», — йдеться у листі Франка-Вальтера Штайнмаєра.
Президент Республіки Польща Анджей Дуда висловив радість стосовно того, що двосторонні відносини між Польщею та Україною розвиваються дружньо, гармонійно та стабільно, і роль України як близької та важливої держави — партнера Польщі постійно зростає.

Президент Угорщини Янош Адер запевнив, що «добросусідські відносини й тісна співпраця між Угорщиною та Україною не мають альтернативи». «З радістю констатую, що в цьому році нарешті відбулось зближення в наших відносинах. Перед нами ще багато завдань, але впевнений у тому, що шляхом взаємної поваги й добрих намірів ми зможемо знайти рішення у ще відкритих питаннях», — сказано в привітанні Яноша Адера.

«Канада була першою західною країною, яка визнала незалежність України. Відтоді ми працювали разом з народом України як незмінний партнер і близький друг. Ми підтримали його зусилля щодо захисту суверенітету, підтримання безпеки та побудови більш квітучого, демократичного майбутнього», — написав прем’єр Канади Джастін Трюдо.

Голова КНР Сі Цзіньпін наголосив: «Україна є стратегічним партнером Китаю та важливою країною — учасницею ініціативи «Один пояс, один шлях». В останні роки китайсько-українські відносини стабільно просуваються вперед у здоровому руслі».

Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа запевнив у всебічній підтримці України. «Ми продовжуватимемо підтримувати ваш суверенітет і територіальну цілісність. Я запевняю, Литва залишатиметься рішучим прихильником прагнень України до європейської та атлантичної інтеграції», — написав він.

Окрім того, Офіс Президента повідомив, що Україну привітали Король Королівства Саудівська Аравія Салман бін Абдул-Азіз Аль Сауд, президенти Італійської Республіки — Серджо Маттарелла, Казахстану — Касим-Жомарт Токаєв, Таджикистану — Емомалі Рахмон, Єгипту — Абдель Фаттах Ас-Сісі, Перу — Мартін Віскарра Корнехо та багато інших світових лідерів.

З нагоди Дня Незалежності група парламентаріїв із 12 країн оприлюднили спільну заяву, в якій закликали міжнародну спільноту не забувати про Україну, агресію щодо неї РФ та продовжувати політичний і економічний тиск на Росію. Серед підписантів парламентарії з Великої Британії, Норвегії, Румунії, Канади, Латвії, Португалії, Австралії, Швеції, Грузії, Німеччини, Польщі та Молдови.