У реконструйованому сквері «Лабіринт» урочисто відкрили композицію «Народжені в Україні» (на знімку), створену відомим місцевим скульптором, заслуженим художником України В’ячеславом Гутирєю.

Проект присвячений Казимиру Малевичу, Давиду Бурлюку, Михайлу Бойчуку та Олександру Архипенку. Кожен із них — художник зі світовим ім’ям, кожен започаткував свій напрям у культурі. Та насамперед — вони народжені в Україні.

На виготовлення композиції та її встановлення з міського бюджету не було витрачено жодної копійки — її подарував «Клуб підприємців міста Краматорськ». Проект «Народжені в Україні» представили в день відкриття композиції член клубу Володимир Сергієнко та автор В’ячеслав Гутиря. Також у заході взяли участь поет, прозаїк, перекладач Сергій Жадан, актор і режисер Володимир Талашко, співачка, телеведуча Анжеліка Рудницька.

Композиція складається з чотирьох скульптур, згрупованих навколо куба. Кожна з постатей увічнює одного з митців. Скульптури виготовлено з ямпільського пісковику, видобутого з родовища в Житомирській області.

Фото зі сторінки «Краматорське самоврядування» у Фейсбуці.