Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками іудейських релігійних організацій України та обговорив дотримання протиепідемічних обмежень під час святкування Рош га-Шана в Умані. Глава держави подякував присутнім за підтримку та молитву за мир в Україні, яка відбулась у День Незалежності. Про це повідомили в Офісі Президента України.

Володимир Зеленський зазначив, що Україна розуміє, наскільки важливе для десятків тисяч хасидів святкування Рош га-Шана — єврейського Нового року. Водночас цьогоріч пандемія коронавірусу внесла істотні корективи у плани та звички, адже нині епідемічна ситуація в Україні та Ізраїлі викликає велике занепокоєння.

Президент повідомив, що обговорив ситуацію з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. За даними глави ізраїльського уряду, в Україну щороку лише з Ізраїлю приїжджають на Рош га-Шана майже вісім тисяч вірян.

«Це свято дуже важливе. Впевнений, що кожного року ми будемо тільки посилювати наші відносини... Але в нас складна ситуація», — пояснив Володимир Зеленський.

Він попросив представників іудейських релігійних організацій України звернутися до єврейської громади із закликом уникати масового скупчення людей на Рош га-Шана цього року.

Рабини, які взяли участь у зустрічі, зазначили, що розуміють ситуацію, яка склалася через поширення коронавірусу, та намагатимуться донести інформацію до вірян.