Це рішення пов’язано з тим, що останнім часом в Україні щодня фіксують півтори-дві тисячі нових хворих на коронавірус.

«Ми перетнули позначку у 100 тисяч випадків захворюваності на коронавірус в Україні, у нас фактично по півтори-дві тисячі нових хворих що-дня. Нині ми розгортаємо й активно готуємо лікарні другої черги для прийняття хворих на коронавірус, закуповуємо додаткові апарати ШВЛ, готуємо стаціонарні джерела забезпечення кисню фактично біля кожного передбаченого для хворих на коронавірус ліжка, проводимо закупівлю медикаментів та засобів індивідуального захисту», — повідомив під час учорашнього засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Водночас епідеміологічна ситуація змушує уряд ухвалити рішення щодо продовження карантину ще на два місяці, щонайменше до 31 жовтня. «Адаптивний карантин дає змогу тримати баланс між карантинними обмеженнями та нормальним життям країни. Однак збільшення захворюваності впродовж останніх тижнів змушує діяти рішучіше», — зазначив глава уряду, додавши, що водночас майже до кінця вересня буде закрито в’їзд до України іноземних громадян.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що урядова постанова тимчасово забороняє в’їзд на територію України іноземних громадян, за винятком осіб: які прямують через територію України транзитом та мають документи, що підтверджують виїзд протягом двох діб; навчаються у навчальних закладах України; проходять військову службу у Збройних Силах України; постійно проживають на території України та мають відповідну посвідку; визнані біженцями чи особами, які потребують додаткового захисту; є працівниками дипломатичних представництв чи консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій та організацій або тих, які прибувають на запрошення Міністерства закордонних справ; є водіями або членами екіпажу вантажно-транспортних засобів, автобусів, повітряних, річкових та морських суден, членами поїзних та локомотивних бригад; є інструкторами збройних сил держав—членів НАТО, які беруть участь у підготовці ЗСУ чи прибувають на запрошення Міноборони України; є діячами культури, що прибувають на запрошення Міністерства культури, спортсмени. За словами А. Авакова, це основні категорії іноземців, яким дозволено в’їзд в Україну.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомивши, що, окрім рішення щодо продовження карантину до 31 жовтня 2020 року, також пропонується посилити обмежувальні заходи на території деяких регіонів. «У регіонах, що перебувають у зеленій зоні епідеміологічної небезпеки, пропонується заборонити проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля», — повідомив міністр, додавши, що також пропонується заборонити проведення концертів, окрім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом року є основною.

Коментуючи рішення Верховної Ради щодо підвищення розміру мінімальної зарплати до п’яти тисяч гривень, прем’єр зазначив, що це дасть змогу привести її у відповідність до реального прожиткового мінімуму та простимулює споживчий попит на продукцію вітчизняних виробників. «Уряд одразу ухвалює рішення про підвищення посадових окладів, тарифних ставок працівників установ бюджетної сфери, робота яких оплачується на основі єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів. Потрібно, щоб українці вже з 1 вересня отримували підвищену зарплату, а не чекали перерахунку декілька місяців», — сказав Д. Шмигаль.

Також глава уряду подякував народним депутатам за ратифікацію угоди щодо отримання макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 1,2 мільярда євро та угоди з Європейським інвестиційним банком щодо отримання 500 мільйонів євро. За словами прем’єра, це дасть змогу отримати додаткові кошти для ремонту доріг, зокрема, траси «Одеса—Київ» та будівництва об’їзної дороги довкола Львова.

Кабінет Міністрів виділив 100 мільйонів гривень субвенції місцевим бюджетам для створення навчально-практичних центрів сучасної професійно-технічної освіти.

Уряд погодив призначення Андрія Назаренка головою Кіровоградської ОДА та Сергія Сергійчука — головою Черкаської ОДА.