Це стало черговим етапом серії презентацій стратегій розвитку українських регіонів.

Володимир Зеленський зазначив, що для нього як для Президента України кожен регіон є рідним, але Дніпропетровщина — це особливе місце. «Тут я народився й виріс, тут пройшла моя юність, тут живуть мої мама й тато. Тут я зустрів кохану дружину й народилася моя перша дитина — моя донька. Для мене Дніпропетровщина — це місце сили. І я впевнений, що цей регіон може стати місцем сили всієї країни», — підкреслив він.

На думку глави держави, кожна область повинна мати чіткий план дій, розбудовувати сильні сторони й долати слабкі. Так, потенціал Дніпропетровщини становить не лише обласний центр, а й такі потужні міста, як Кривій Ріг, Кам’янське, Нікополь, Павлоград і багато інших. Сильні сторони регіону — це гірничодобувна промисловість, металургія, енергетика, харчова промисловість і аграрна галузь. Водночас перспективними для розвитку є екологічна сфера та інфраструктурні проекти.

«Крім міжнародного аеропорту «Дніпро» це також цікаві технології в будівництві доріг. Оскільки область є лідером у металургійному виробництві, то залишається велика кількість відходів, які можна використовувати під час будівництва інфра-структури, доріг. Це й економічно, й екологічно. І ми це робитимемо», — заявив Володимир Зеленський.

Голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко зазначив, що 10 відсотків ВВП України виробляється саме в Дніпропетровській області. Тому в цьому потужному індустріальному центрі необхідно створювати індустріальні кластери і парки з високою доданою вартістю підприємств.

У найближчі роки в області планується побудувати агропереробні заводи, впроваджувати новітні екологічні технології в металургійному виробництві, розширювати експорт товарів для космічної галузі. Серед найважливіших проектів також розвиток річкового сполучення та інфраструктури, ремонт автомобільних доріг, реалізація проектів із захисту від радіаційної загрози на При-дніпровському хімічному заводі, очищення води й повітря та скорочення викидів в атмосферу. П’ять основних проектів: Дніпровський аеропорт, стадіон «Металург» у Кривому Розі, обласна філармонія, Офіс євроінтеграції, підтримки бізнесу та міжнародного співробітництва, а також екопарк.

Після Дніпра Володимир Зеленський побував у Кривому Розі, де на футбольному стадіоні «Гірник» відкрив перший матч за участю відродженого клубу «Кривбас» і ФК «Черкащина».

«Відродження вашого клубу — це велике щастя для всієї України Це — великий бренд. Я сам ще маленьким хлопчиком ходив на всі матчі. Вітаю з відновленням і бажаю вам тільки перемог. Успіхів!» — побажав Президент гравцям «Кривбасу».

Також у Кривому Розі Володимир Зеленський зустрівся з матерями загиблих українських захисників, ветеранами АТО/ООС і учасниками проекту Invictus Kryvbas, які змагаються за честь стати членами збірної України для участі в міжнародних «Іграх нескорених» (на знімку).

Під час спілкування із Президентом матері загиблих і зниклих безвісти учасників війни на Донбасі попросили допомогти запустити роботу секретаріату постійної Комісії з розшуку зниклих безвісти. На їхню думку, без цього неможливо створювати пошукові групи українських воїнів і формувати єдиний реєстр зниклих безвісти. Крім того, вони порушили питання про прийняття законопроекту про статус полонених і зниклих безвісти. Володимир Зеленський пообіцяв підтримати цей законопроект.

Фото прес-служби Офісу Президента України.