Передача лікувальним закладам Луганської області 50 кисневих концентраторів від Програми розвитку ООН відбулася в Сєвєродонецьку.

Голова Луганської обласної держадміністрації Сергій Гайдай зазначив, що обладнання розподілене серед 19 лікувальних закладів — саме тих, де не вистачає концентраторів. Раніше за цією програмою лікарні Луганської та Донецької областей отримали антисептичні засоби та захисні костюми для лікарів.

«Вдячні допомозі, яку ми регулярно отримуємо від поважних міжнародних та українських організацій. Це надважливо у складний для країни й Луганщини час, — підкреслив очільник області. — Упевнений, спільними зусиллями світової спільноти ми зможемо подолати наслідки пандемії COVID-19, зберегти здоров’я та життя людей».

Під час передачі кисневих концентраторів наголошувалося на важливості для лікувальних закладів цього обладнання, яке допомагає врятувати життя хворого ще до підключення його до апарату ШВЛ.
«Ми продовжуємо допомагати Луганщині та співпрацювати з обласною владою, — підтвердив представник Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН з відновлення та розбудови миру Дмитро Курочка (на знімку). — Підтримка закладів охорони здоров’я є серед пріоритетних напрямів нашої діяльності, а одним із ключових донорів виступає Європейський Союз. Сподіваюсь, це сприятиме тому, що рівень захворюваності в області залишатиметься найнижчим у країні».

Фото прес-служби Луганської ОДА.