Дорогі педагоги, учні, студенти, батьки!

Прийміть мої вітання з нагоди всенародного свята — Дня знань!

Традиційно це свято відзначають 1 вересня, і ця дата збігається з початком нового навчального року.

Це день, з якого починається наступний крок для мільйонів юних громадян України на шляху пізнання життя.

Найбільш хвилюючим цей день є, звичайно, для першо-класників.

Тим, хто вперше переступає поріг закладу освіти, я бажаю, щоб усі ваші очікування здійснилися і кожен день давав наснагу до нових звершень, а прагнення до опанування знаннями не вичерпувалися.

Усім учням, студентам зичу міцного здоров’я, наполегливості, щирого прагнення до нових знань та задоволення від власних успіхів.

Учителям, викладачам, усім педагогічним працівникам висловлюю слова подяки за щоденну відповідальну, копітку і титанічну працю, особливо в сучасних непростих умовах.

Батькам бажаю реалізації всіх життєвих і професійних починань, любові рідних і близьких, а також взаєморозуміння та співпраці з дітьми, молоддю та педагогами в нелегкому процесі навчання.

Вітаю всіх громадян України, адже кожен з нас причетний до цього свята, бо ми кожного дня вчимося або вчимо, пізнаємо світ і ділимося своїми знаннями та досвідом.

Освіта стала чи не найпершою галуззю, яка зіткнулася з важким випробуванням, спричиненим пандемією коронавірусу, шукаючи відповіді, як, з одного боку, зберегти життя та здоров’я людей, з іншого — надати їм якісну освіту та зрозуміти, якою вона стане в майбутньому, як запобігти нерівності в реалізації права на освіту.

Тож нехай новий навчальний рік буде кращим за попередній, захопить незгасимим бажанням навчатися, а жага до пізнання та глибоких знань, отримання престижної професії буде реалізована вповні в умовах Миру, Співпраці, Добробуту і

Щастя.

Зі святом!

Дмитро РАЗУМКОВ.