Голова Верховної Ради Дмитро Разумков разом із Президентом України Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем узяв участь у церемонії вшанування пам’яті загиблих захисників біля Дзвону Пам’яті на території Міністерства оборони України (на знімку).

Глава парламенту Дмитро Разумков, як повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради,  поклав квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну, які віддали своє життя, захищаючи її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність (Київ, Михайлівський собор) (на знімку).

«Минулого року, 29 серпня, відкривала свою першу сесію Верховна Рада дев’ятого скликання, і наш день розпочинався саме тут, біля Стіни пам’яті наших Героїв. На жаль, за рік фотографій тут побільшало, і це велика втрата й горе для держави», — зазначив Дмитро Разумков і висловив сподівання, що незабаром кількість загиблих за Україну перестане збільшуватися і в нашій державі запанує довго-
очікуваний мир. «Ми зробимо для цього все можливе», — підкреслив політик.

«Найменше, що ми можемо зробити, — це віддати шану тим, хто загинув за Україну. Тому переконаний, що з року в рік ми згадуватимемо наших героїв», — зазначив Голова Верховної Ради.

А Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська влада має робити все, щоб Іловайська трагедія не була забута, а винні в ній понесли покарання.

«Навряд чи ми можемо сподіватися, що така рана на тілі історії України, така рана на серці батьків усіх загиблих коли-небудь затягнеться. І українська влада повинна робити все, щоб кожне ім’я не було забуте. І щоб щороку розповідали не тільки дітям загиблих, не тільки батькам, які втратили своїх дітей, а щоб розповідали всім, що такі трагедії в країні були, такі герої в Україні були і є, які віддають своє життя. Розповідати треба, і мені здається, що це наш головний обов’язок — нести крізь історію України історію наших героїв», — заявив глава держави в Києві після заходів з ушанування пам’яті захисників України.

Володимир Зеленський, як інформує офіційне інтернет-представництво Президента, наголосив, що правоохоронні органи повинні завершити розслідування обставин, які спричинили Іловайську трагедію, а винні мають понести відповідальність.

«Незважаючи на те, що минув час, ми не повинні забувати всіх тих, через кого загинули наші хлопці в Іловайському котлі. І правоохоронні органи, хоч би яка гірка правда була, повинні показати результат. Я знаю, що в Офісі Генерального прокурора створено департамент з питань війни саме для того, щоб розслідувати такі гучні та, на жаль, криваві справи. Будемо сподіватися, що вони крокуватимуть уперед», — зазначив Володимир Зеленський.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.