Він привітав представників медіа з новим політичним сезоном та відзначив, що для народних депутатів це подвійне свято — початок нової сесії і річниця роботи у Верховній Раді дев’ятого скликання.

Відповідаючи на запитання, глава парламенту наголосив, що уряд повинен подати до законодавчого органу проект бюджету на 2021 рік до 15 вересня. «Ми будемо опрацьовувати його не лише на рівні профільного комітету, а й із залученням представників усіх комітетів, — сказав він. — Адже за цим кошторисом житиме не лише бюджетний комітет, а й вся країна. Тому кожен працюватиме за своїми напрямками над питаннями, які потрібно враховувати».

Д. Разумков поки що відкинув можливість посилення карантинних заходів у приміщенні Верховної Ради. Мовляв, особливих послаблень у доступі до будівлі й так не було. За його словами, це пов’язано з тим, що, на жаль, є випадки захворювання на коронавірус серед працівників апарату.

Глава парламенту прокоментував слова учасника тристоронньої контактної групи в Мінську Вітольда Фокіна щодо проведення виборів на окупованому Донбасі. «Верховна Рада доводила, доводить і буде доводити, що вона працює в інтересах українського суспільства та держави і прийматиме рішення, виходячи виключно з цієї позиції, — сказав Дмитро Разумков. — Щодо інших заяв, то я задоволений, що почув позицію представника Офісу Президента Андрія Єрмака. Вона повністю збігається з позицією багатьох народних депутатів від різних політичних сил. Я є стовідсотковим прибічником того, що вибори треба проводити за найменшої можливості на всій території нашої держави. Але якщо це неможливо, якщо йдеться про вибори без вибору, якщо вони відбуватимуться не за українським законодавством, і будуть не волевиявленням, а призначенням, то про це треба відверто говорити. Тому це навряд чи може відбуватися».

Д. Разумков також відкинув можливість внесення змін до постанови про призначення місцевих виборів. Мовляв, документ ухвалено Верховною Радою, як і вимагає закон, не пізніше як за 90 днів до дня проведення волевиявлення. Внесення змін означало б, фактично, правову колізію, вважає глава парламенту. «Станом на сьогодні подібних пропозицій від суб’єктів законодавчої ініціативи не надходило і не певний, що вони найближчим часом з’являться», — зазначив Дмитро Разумков.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.