На знімку: Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, директор школи Оксана Пушенко, голова Софіївсько-Борщагівської сільської ради Олесь Кудрик, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак (справа наліво).

Учора Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков та голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак узяли участь у відкритті реконструйованого Софіївсько-Борщагівського навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І—ІІІ ступенів — загальноосвітня школа І—ІІІ ступенів».

«День знань — дуже зворушливе свято. Сьогодні 435 маленьких українців у цій школі йдуть до першого класу. Я бажаю кожному пройти цей шлях успішно, щоб ваші рідні завжди пишалися вами та раділи вашим досягненням, яких, я переконаний, буде безліч. Нехай у ваших серцях завжди буде сонячна погода, яка допомагатиме рухатися вперед, а ми — батьки, вчителі, держава — будемо допомагати та підтримувати», — зазначив Дмитро Разумков, звертаючись до наймолодших учнів.

Глава парламенту вручив Грамоту Верховної Ради України трудовому колективу закладу за вагомий внесок у розвиток вітчизняної освіти, впровадження сучасних методів навчання та значні успіхи у справі виховання української молоді. Він зауважив також, що реконструкція цієї школи є яскравим прикладом успішної децентралізації в Україні.

«Вдалося збільшити кількість учнів із приблизно 1400 до майже 2500, і це чудовий показник. Реконструкція проводилася коштом районного та місцевого бюджетів, однак гроші — це не головне. Головне — люди, які цими грошима будуть розпоряджатися. І кожен на своєму місці повинен пам’ятати, що все робиться для держави, а держава — це в першу чергу люди. І, мабуть, найголовнішою є та малеча, яка вже завтра буде майбутнім України», — підкреслив Дмитро Разумков.

ДОВІДКОВО

Софіївсько-Борщагівська середня школа була заснована у 1984 році. Нинішній статус та назву вона отримала 2007 року. У 2020-му було здійснено реконструкцію з прибудовою приміщень. Загальна вартість будівництва — 230 мільйонів гривень, з них: 60 мільйонів гривень — субвенція з районного бюджету і 170 мільйонів — кошти місцевого бюджету. Станом на 1 вересня 2020 року в закладі навчаються 2500 учнів, які розподілені в 66 класів.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.