«За минулу добу захворіли 2495 людей, з них 133 дитини та 136 медичних працівників. Було госпіталізовано 445 осіб. Зафіксовано 51 летальний випадок. Водночас одужали 1015 пацієнтів. Сьогодні в країні понад 40 відсотків ліжок для хворих та з підозрою на COVID-19 вже зайнято», — зазначив на онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Лідери за кількістю зареєстрованих випадків серед регіонів за останню добу: Київ — 332, Харківська область — 302, Львівська — 204, Одеська — 203, Тернопільська — 201, Івано-Франківська — 174 та Рівненська область — 127.

Своєю чергою заступник міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що втрата відчуття смаку і нюху майже одразу вказує на коронавірусну хворобу. «Втрата відчуття смаку і запаху є специфічними симптомами, що майже одразу вказує на коронавірус, оскільки ці симптоми не характерні для інших інфекційних хвороб», — сказав на брифінгу В. Ляшко.

Він зазначив, що ВООЗ на основі проведеного аналізу всіх випадків коронавірусної хвороби зробила такий своєрідний рейтинг симптомів і розмістила їх у певному щаблі. На верхньому рівні ті симптоми, які зустрічаються найчастіше.

«Перше — це лихоманка, вона зустрічається у 88 відсотків усіх хворих на коронавірус. Сухий кашель — у 67 відсотків, слабкість — у 38, ускладнення дихання — у 18, біль у горлі — у 13, головний біль — у 13, біль у м’язах, відчуття холоду, нудота і блювота — 5—10 відсотків. Нежить, діарея, кашель з кров’ю також є симптомами», — сказав він.

А Київський міський голова Віталій Кличко повідомив ЗМІ, що в столиці різко підскочила кількість нових хворих на коронавірус: за добу — понад три сотні. «Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі — 59, Дніпровському — 54, Деснянському — 47. Загалом за добу — 332 особи. Померли п’ятеро людей. Різко збільшилася і кількість госпіталізованих. До лікарень столиці потрапили 75 пацієнтів. Решта — на самоізоляції, під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 68 людей», — зазначив він.