На знімку: Президент України Володимир Зеленський, головний лікар Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру Костянтин Вакуленко та голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов (справа наліво) під час зустрічі з журналістами після огляду нового корпусу кардіоцентру в Полтаві.

З її проблемами він почав знайомитися ще під час приземлення в аеропорту, злітно-посадкова смуга якого перебуває у, м’яко кажучи, неналежному стані. На переконання глави держави, летовище в Полтаві має запрацювати повноцінно. Тож реконструкцію тієї смуги, на яку потрібно 425 мільйонів гривень, включать до другої частини програми «Велике будівництво».

Глава держави оглянув також ділянку автомагістралі Київ—Харків у межах Полтави, на якій завершують капітальний ремонт. Пере-творенню її на ще один довгобуд запобіг попередній візит Президента до обласного центру навесні нинішнього року. Володимир Зеленський тоді особисто наполіг на включенні ремонту тієї «добитої» ділянки дороги до програми «Велике будівництво» й виділенні з держбюджету 95 мільйонів гривень. Такий ремонт уже завершують. Оглянувши оновлену ділянку, Президент залишився задоволений побаченим.

А потім узяв участь у відкритті нового корпусу інтервенційної кардіо-ології та реабілітації обласного кардіологічного диспансеру. Через обмеженість площ останнього в ньому не могли встановлювати новітнє обладнання. У травні 2016 року тодішні керівники області заклали в першу опору нового корпусу капсулу зі зверненням «до майбутніх поколінь». У його тексті обіцяли завершити будівництво, що фінансувалося з державного та обласного бюджетів, уже в грудні 2017 року.

Та тільки за нинішньої влади новий корпус, спорудження якого завершували за програмою «Велике будівництво», таки добудували. І наповнили новітнім обладнанням у рамках спільного проекту Міжнародного банку реконструкції та розвитку і МОЗ України. Тож тепер лікарі виконуватимуть тут, зокрема, й стентування, ангіографію та коронаграфію. Плануються операції на відкритому серці.

Президент залишився «дуже вражений» побаченим у новому корпусі. Водночас, на думку глави держави, такі заклади не повинні бути такими собі «винятками з правила» для ретушування реальних проблем нашої медицини. Тож Володимир Зеленський зажадав, щоб уряд уже найближчим часом представив план збереження районних лікарень та забезпечення надання медпослуг у сільській місцевості.

Перебуваючи в Полтаві, Володимир Зеленський узяв участь у презентації стратегії розвитку регіону. Власне, задля того, щоб проблеми на місцях розв’язував не тільки Президент.

Полтава.

Фото president.gov.ua.