Реконструкція здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».

Цьогоріч на Харківщині планують відремонтувати 357 кілометрів автошляхів загального користування: 281 кілометр доріг державного значення та 76 кілометрів — місцевого значення.

Станом на 1 вересня облаштовано 200 кілометрів верхнього шару дорожнього покриття на дорогах державного значення та 76 кілометрів — на дорогах місцевого значення.

Зокрема, завершують ремонтні роботи на чотирьох об’єктах-довгобудах. Це ділянка траси Київ—Харків—Довжанський (від окружної навколо м. Харкова до кордону з Донецькою областю).

Також тривають роботи на ділянці траси Чугуїв—Мілове (від м. Чугуєва до кордону з Луганською областю). З урахуванням ремонтів минулих років і поточного дорогу буде повністю відновлено. Вона є однією з головних транспортних артерій, яка з’єднує Харківську та Луганську області. На Луганщині на цій дорозі у 2020 році за ініціативою Президента буде відновлено ще 120 кілометрів.

«Важливо, що ця дорога йде до Донбасу, там, де в нас тимчасово не підконтрольні нам території. Це навіть символічно — будувати дороги, що з’єднують», — сказав Володимир Зеленський.

Триває й ремонт ділянки траси Мерефа—Лозова—Павлоград (від м. Мерефи до кордону з Дніпропетровською областю). Нині ведуть роботи з облаштування та благоустрою траси, наносять дорожню розмітку та встановлюють дорожні знаки.

На ділянці траси Харків—Вовчанськ—контрольно-пропускний пункт «Чугунівка» планується оновити 23,2 кілометра дороги. Роботи розпочинають у вересні.

Також у Харківській області передбачається відновлення 12 мостів, на чотирьох із них уже розпочато роботи, повідомляє офіційне інтернет-представництво глави держави.