На черговому засіданні Центральної виборчої комісії, яке відбулося 1 вересня, Комісія постановила взяти до уваги, що на проміжних виборах народного депутата України в одномандатному виборчому окрузі № 208 (Чернігівська область), призначених на 25 жовтня 2020 року, грошова застава кандидата в народні депутати України, висунутого політичною партією в ОВО чи кандидата-самовисуванця, вноситься в розмірі десяти розмірів мінімальної заробітної плати, що з 1 вересня 2020 року становитиме 50 тисяч гривень. Про це повідомляє Відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату Центрвиборчкому.

Це передбачає закон про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 25 серпня 2020 року (№ 822-ІХ), який набрав чинності 1 вересня 2020 року і яким збільшено мінімальну заробітну плату з 1 вересня поточного року до 5 тисяч гривень.

ЦВК також внесла зміни до складу низки територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів, та до деяких своїх постанов. Зокрема, до підпункту 2 пункту 3 Порядку залучення спеціалістів, експертів, технічних працівників для забезпечення здійснення повноважень виборчих комісій під час підготовки та проведення місцевих виборів, затвердженого поста-яновою ЦВК від 25 червня 2020 року (№ 111), якими збільшено граничну чисельність залучених осіб для територіальних виборчих комісій.

У зв’язку з набранням чинності Законом України від 16 липня 2020 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства» Комісія внесла зміни технічного характеру до своєї постанови від 25 червня 2020 року № 124 «Про форми списків виборців на виборчих дільницях та інших виборчих документів для підготовки та проведення голосування на виборах».