На виставці, що її розгорнуто в обласному музеї народної архітектури і побуту, презентували експонати з двох десятків вистав різних років. Розпочали з театралізованого інтерактивного знайомства з акторами, в руках яких і оживає закарпатська лялька.

Керівник лялькового театру «Бавка» Мирослав Петій зазначив: «Сьогодні стоїмо на порозі 40-го театрального сезону. Ми запланували чимало цікавих подій, і ця виставка відкриває цикл святкувань». А також додав, що наразі в репертуарі театру — понад півсотні вистав, серед яких і вже знані п’єси, і нові. Зокрема, в період карантину колектив підготував дві театральні прем’єри, які чекають на глядачів.

З вітальним словом виступив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, інформує його прес-служба. Очільник міста привітав колектив «Бавки» з ювілеєм, побажав артистам творчих успіхів і наголосив, що юні глядачі з нетерпінням чекають на нові зустрічі з улюбленими ляльками.

До нього приєдналися й очільниця департаменту культури Закарпатської ОДА Оксана Бабунич, художня керівниця заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук. Колектив хору, який невдовзі також відзначатиме 75-річчя, подарував іменинникам і глядачам вокальні й танцювальні номери.

Триватиме виставка «Світ театральної ляльки» до 14 вересня.