Її підготував і надрукував власним коштом колишній багаторічний головний редактор Волинського радіо, заслужений журналіст України Василь Федчук. Окрім об’ємного авторського матеріалу тут також є спогади його колег-радіожурналістів. Видання присвячене 80-річчю регіонального радіо, яке вперше вийшло в ефір 10 травня 1940 року.

Власне, його історія мала розпочатися дещо раніше. У випущених у Польщі у другій половині 1939 року приймачах на шкалі діапазонів значився й воєводський центр Луцьк. На березі Стиру в липні 1938-го почали зводити вежу для антен і будівлю для студій і техперсоналу. Пуск нової радіостанції планувався в листопаді 1939-го. Але розпочалася Друга світова. Повоєнні передачі залунали лише у жовтні 1944 року, через вісім місяців після визволення Луцька. У той час як обласна газета «Радянська Волинь» відновила випуск уже через кілька днів. Радіо виявилося набагато складнішою справою.

У книжці читач знайде багато цікавих фактів з минувшини області, про її відомих людей, відчує атмосферу того незабутнього часу, коли аграрна Волинь поступово ставала аграрно-промисловою.

У фонотеці Волинського радіо зберігаються голоси багатьох відомих громадян. Це своєрідний звуковий літопис нашого краю.

Видання добре ілюстроване. Прикро, що ювілей радіо залишився непоміченим місцевою владою, що книжка, про яку розповідаємо сьогодні, видана коштом небагатого пенсіонера. Сподіваємося, що творчий доробок Василя Федчука буде належно оцінено під час висунення кандидатів на здобуття однієї з обласних творчих премій.

Фото автора.