Шістдесят два об’єкти охоплено ремонтно-будівельними роботами на замовлення ДП «Агентство місцевих автомобільних доріг» у рамках Програми Президента України «Велике будівництво» на Кіровоградщині. На 28 об’єктах роботи вже завершено, ще на 34 капітальні та поточні ремонти тривають.

Зокрема, у Знам’янському районі ТОВ «Мостобудівельний загін № 112» виконує капітальний ремонт мосту на ділянці автодороги загального користування місцевого значення С120704 Дмитрівка — Диківка — вихід на а/д М-04. Завершено монтаж та армування плит перекриття та готуються заливати сходи до тротуару. Вартість робіт становить понад 15 млн грн.

У Новгородківському районі ТОВ «Мост-Девелопмент» продовжує капітальний ремонт мосту на ділянці автомобільної дороги загального користування місцевого значення О121101 Новгородка — Інгуло-Кам’янка (обсяг виконаних робіт — 80%) на загальну суму понад 20 млн грн. Завершено встановлення збірної металевої гофрованої конструкції. На черзі — ремонтно-будівельні роботи на підходах до мосту, укладання поверхневого шару, оздоблювальні роботи.

До речі, Кіровоградщина ввійшла до трійки регіонів з найвищим відсотком виконання ремонтних робіт на дорогах загального користування місцевого значення.

Як повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, на Кіровоградщині на дорогах загального користування місцевого значення підрядники вже поклали понад 50 км верхнього шару покриття. Динаміка виконання робіт в області сягає майже 70 відсотків (середній показник по Україні — 61%). Також серед лідерів виконання ремонтних дорожніх робіт названі Харківська та Херсонська області.

У кількох населених пунктах області також активно ведеться ремонт об’єктів комунальної власності.