Вибори-2020

Під головуванням міністра Кабінету Міністрів Олега Немчінова відбулося засідання Міжвідомчої групи з координації діяльності органів виконавчої влади щодо створення належних умов для проведення виборів 25 жовтня 2020 року.

Установче засідання цієї групи відбулося наприкінці серпня, а резолюцією Прем’єр-міністра від 4 вересня 2020 року затверджено її персональний склад. Водночас відповідні центральні органи виконавчої влади та місцеві державні адміністрації вже отримують доручення глави уряду для забезпечення виконання Виборчого кодексу в частині проведення місцевих виборів.

«Ми заслухали звіти Міністерства охорони здоров’я України й Міністерства освіти і науки щодо підготовки та розміщення територіальних виборчих дільниць у закладах освіти та організації їх діяльності. Тепер МОЗ має розробити план заходів та рекомендації щодо запобігання поширенню хвороби COVID-19 під час діяльності територіальних виборчих дільниць до виборів та безпосередньо під час виборів. Таким чином, заходи відобразять у постанові, яку винесуть на чергове засідання Кабінету Міністрів уже в середу», — розповів Олег Немчінов.

А на вечір вівторка планувалося чергове засідання Центральної виборчої комісії. Серед інших, на ньому мали розглянути питання, пов’язане із внесенням змін до складу територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів. Раніше комісія вже затвердила розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року на загальну суму 1 мільярд 908 мільйонів 78 тисяч гривень.

Також уже затверджено розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виготовлення списків виборців та іменних запрошень для підготовки і проведення народного волевиявлення.