Цієї радісної події чекали мешканці, адже зменшилась черга на місця в дитзакладах. Проблема ця стояла дуже гостро.

— Нам залишилося лише документальне оформлення дитсадка, — каже міський голова Березного Руслан Пилипчук (на знімку).

Ще про один важливий об’єкт розповів Руслан Пилипчук:

— Наше місто розвивається, росте. Щороку вводяться в дію майже півсотні індивідуальних житлових будинків, за останні два роки побудували дві багатоповерхівки — на п’ять і сім поверхів. Це дає навантаження на очисні споруди в плані водовідведення, які вже не можуть упоратися з обсягами, бо побудовані сорок років тому. Відтак у нашому місті, щоб роз-в’язати ці соціальну та екологічну проблеми, будуються нові очисні споруди. Їх готовність — 80 відсотків. Завершено будівельні роботи, розпочалися пусконалагоджувальні.

— За кошти дорожнього фонду плануємо заасфальтувати вулицю Б. Хмельницького (біля нового дитсадка) та вулицю Андріївську, з якої починається в’їзд у наше місто. Вартість робіт по кожній — 5 мільйонів гривень, — розповідає Руслан Пилипчук. — А за кошти місцевого бюджету цьогоріч заасфальтували вулиці Островського, Рівненську, Молодіжну, Теклівську, проклали тротуари по вулицях Зірненській, Корецькій, Наливайка, Буховича.

Цікавлюся в очільника міста, як вплинув карантин на наповнення бюджету міста. Чую у відповідь:

— Звичайно, негативно позначився. Але нині в місті працюють усі підприємства — швейна фабрика (спільне україно-французьке підприємство), хлібозавод, молокозавод, сірникова фабрика, завод металевих виробів «Дахбуд», пивзавод «Волинський бровар», а також підприємці при ділі — працюють усі торговельні точки, ринки, — розповідає міський голова Березного. — Тож за підсумками восьми місяців бюджет виконано на 108 відсотків. Та головне, що люди мають роботу, мають за що годувати свої сім’ї.

Руслан Пилипчук пишається тим, що в місті розвиваються спорт, альтернативна енергетика (встановлюють сонячні панелі), що в Березному і районі успішно працює і розвивається система кооперації. Порадував він і тим, що невдовзі в місті відкриється ще один великий супермаркет, надано земельну ділянку під будівництво ще однієї багатоповерхівки, що продовжуватимуть впроваджувати заходи за програмою «Безпечне місто» — нині в різних людних місцях уже встановлено 24 відеокамери, що сприятиме зниженню криміногенної ситуації.

Справді, у міста багато амбітних планів, а головне — є бажання їх реалізовувати.

Рівне.

Фото надано автором.