Днями вона поповнилась ще одним малюком. Цього разу — дівчинкою. Тепер у домі сім сестричок і дев’ятеро братиків!

Найменшенькій донечці мама Наталія радіє не менше, як своїм первісткам. Коли дивишся на них, здається, що це найперше і найулюбленіше дитя у неї. Хоча насправді її великого материнського серця вистачає всім. Хлопчики і дівчатка підростають у любові, якою з ними щедро діляться батьки.

Ще з пологового будинку мама відправила додому фото новонародженої малечі, щоб із нею якнайшвидше познайомилася вся родина. Чи не найбільше з усіх зрадів найменший братик. Йому ще півтора року навіть не виповнилось, але він уже знає, що тепер у нього є менша сестричка.

У дівчинки все ще попереду — ім’я, знайомство із братиками та сестричками, сповнене любов’ю та піклуванням дитинство.

А у перші дні за нею ще наглядають лікарі. Всі радіють, що проблем зі здоров’ям ні у мами, ні у донечки немає.

Дівчинка народилась із вагою 4,4 кілограма. Це чимало. У таких випадках з певними труднощами стикаються мами, але пологи минули спокійно.

Загалом до цієї породіллі лікарі поставились з особливою увагою. Родина живе у Славуті, проте Наталя вже не вперше народжує в обласному центрі. За перебігом вагітності спостерігали лікарі, давали поради і кажуть, що мама всі їх ретельно виконувала.

Причин для підвищеної уваги було кілька. По-перше, народжувати у такому віці зовсім непросто, тим більше коли йдеться вже про шістнадцяті пологи. А Наталі саме за кілька днів до народження донечки виповнилось 45. У такому віці жінка, як кажуть, лише розквітає, проте виношувати малюка доволі складно.

По-друге, під час попередніх пологів — народження найменшого синочка — мама зіткнулась із певними труднощами. Він з’явився на світ за допомогою кесаревого розтину. У мами залишились хірургічні рубці, тож лікарі хвилювались, щоб це не позначилось і на цих пологах.

Медики розповіли, що за останні десять років із такими пологами вони стикнулись лише втретє. Тож медперсонал наперед був готовий до різного роду ускладнень. Але, на щастя, все минуло без проблем: мама народила сама, без хірургічного втручання.

Своє почесне звання «Мати-героїня» Наталя Цикалюк отримала недаремно. Бо це справжній подвиг — народити та виховувати шістнадцятеро дітей. Батьки мають одне бажання, щоб усі діти виросли побожними, здоровими, вихованими і слухняними.

А от про те, чи зупиниться на цьому велика родина, не говорять. Переконані: все в Господній волі. Та в будь-якому разі знають, що кожне немовля завжди бажане. І ніколи не нарікають на труднощі, пов’язані з народжуванням та вихованням дітей.

Хмельницький.

Фото надано автором.