«Міст у Сваляві — добудова, якою пишаюсь! Пишаюсь робітничим колективом, який узявся переробляти «заморозку». Пишаюсь працівниками ОДА, які переконали уряд зробити виняток та продовжити ще на рік фінансування соціально важливого об’єкта», — радіє голова Закарпатської ОДА Олексій Петров.

Також очільник області подякував Бюджетному комітету Верховної Ради України та Мінрегіону — там повірили, що міст украй необхідний, і передбачили фінансування.

Мешканці Сваляви чудово знають цю багатостраждальну переправу, зруйновану повінню ще у 2016 році, яка стала об’єктом скандальних роликів у Фейсбуці. «Тоді ж розпочалося проектування і будівництво нового мосту, — продовжив очільник області. — Минуло три роки: щось наплутав проектувальник, десь неправильно побудував колишній забудовник, кудись не туди дивилася місцева свалявська влада, строк фінансування закінчився, проект заморозили — мосту так ніхто і не дочекався. У серпні 2019-го Закарпатська ОДА звернулася до уряду з проханням продовжити фінансування, проект розморозили, внесли до програми «Велике будівництво». Минув рік, і через міст поїхали перші автомобілі».

Відтепер великій частині мешканців Сваляви не треба об’їжджати кілька кілометрів, щоб дістатися домівки.

Фото прес-служби ОДА.