Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності звернувся до керівників депутатських фракцій і груп з проханням повторно подати до комітету пропозиції стосовно кандидатур до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) у складі семи осіб до 14 вересня включно і розглянути це питання на окремому засіданні комітету у вівторок, 15 вересня, яке проводитиметься у режимі відеоконференції.

Із відповідною пропозицією на засіданні комітету виступив голова комітету Денис Монастирський (на знімку). Парламентський комітет уже втретє розглядав це питання. Члени комітету одностайно підтримали таку пропозицію.

3 вересня Верховна Рада України не підтримала проект постанови № 3898 про визначення представників Верховної Ради України до складу комісії з проведення конкурсу на зайняття адміністративних посад у САП.

Загалом у конкурсній комісії на зайняття адміністративних посад у САП має бути 11 чоловік, з яких семеро — від Верховної Ради.

21 серпня керівник САП Назар Холодницький подав у відставку. Тимчасовим виконувачем обов’язків голови САП став Максим Грищук, котрий працював на посаді першого заступника антикорупційного прокурора.

Вл. інф.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.