Таку приємну новину телеглядачам в одному з ток-шоу повідомив народний депутат України від Луцька, очільник партії «За майбутнє» Ігор Палиця.

«За тиждень підприємством, яке належить усім волинянам, видобуто понад 100 кг цього каміння. Його кілограм на зовнішніх ринках коштує 3 тисячі доларів. Усі ці гроші підуть в обласний бюджет. Далося нам все це нелегко. Вже на наступний день, після отримання нами ліцензії, Генпрокуратура і СБУ відкрили за це на підприємство кримінальну справу. За три роки перетрясли і «Волиньприродресурс», і мене як ініціатора його створення (Ігор Палиця тоді очолював Волинську обласну раду. — Авт.), бо хотіли показати, що надра належать народу, а гроші від них мають йти не в приватні кишені, а в обласний бюджет. Три місяці тому в НАБУ нарешті закрили останню справу. Все відбувається прозоро. Ліцензія належить «Волиньприродресурсу», як і земельна ділянка, що в нього в оренді. Підприємство стежитиме за тим, щоб цей ліс поновлювали, а все видобуте було зважено і задокументовано. Прибуток від діяльності підприємства спрямовуватиметься, зокрема, в бюджети місцевих рад. Якщо нині Волинь має 200 мільйонів гривень бюджету розвитку на рік, то тепер ми очікуємо щороку лише від цивілізованого видобутку бурштину до мільярда. А це нові школи, садочки, лікарні, дороги», — розповів Ігор Палиця.

Говорячи про бурштин, треба відзначити принципову позицію обласної влади і керівництва районів. Разом з правоохоронними органами і громадами сіл вони не дали розікрасти запаси цього коштовного мінералу, зберегли від знищення довкілля.