За інформацією обласного управління ДСНС, спеціальні аварійно-рятувальні машини середнього та легкого типу обладнані складним гідравлічним та пневматичним інструментом для проведення першочергових аварійно-рятувальних робіт, ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод, організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Зокрема, автомобілі оснащені електростанцією, електролебідкою, електроперфоратором, рятувальною платформою, різаком, домкратами, опорами, стійками, комбінованим гідравлічним акумуляторним інструментом, шабельною пилкою, блоками для стабілізації, комплектом для руйнування скла, пневматичними підйомними подушками тощо.

Враховуючи такий місткий перелік та складність обладнання, навчання особливостей його безпечного використання є надзвичайно важливим для рятувальників, які повинні безпомилково, швидко та без ризику для потерпілих і для себе застосувати спецінструменти під час ліквідації наслідків надзвичайної події.

Після закінчення теоретичної і практичної частин рятувальники отримали сертифікати про проходження навчання.

Організували навчання для особового складу аварійно-рятувальних частин АРЗСП та Олександрійського міськрайвідділу ДСНС представники німецької компанії-виробника «WEBER» в Україні (на знімку).

Фото прес-служби управління ДСНС у Кіровоградській області.