Лауреати премії Верховної Ради України Інна Сонник та Марія Шпільчак.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут

Вітаючи педагогів у стінах парламенту, Д. Разумков зауважив, що раніше на передовій боротьби з COVID-19 були медики та правоохоронці, але з приходом першого вересня, опинились і педагоги.

«Як Голова Верховної Ради, як народний депутат і в першу чергу батько, хотів би подякувати вам за ту роботу, яку ви робите щодня. Абсолютно щиро про це кажу, бо розумію, в яких непростих умовах ви працюєте і наскільки важка ваша робота. Бо інколи, щоб витримати наших дітей, — треба мати «залізні нерви». Хочу вам насамперед побажати пройти той непростий шлях якомога спокійніше, з великою витримкою і як завжди, даруючи знання і будуючи щасливе майбутнє наших дітей.

Адже саме в шкільні роки закладаються базові цінності, які формують людину», — зауважив глава парламенту, додавши, що великою мірою це залежить і від родин, але «дуже багато залежить і від вас, вашої роботи, яке майбутнє ми матимемо в державі. Я вам бажаю, щоб вашу роботу завжди цінували: на рівні заробітних плат, і щоб ви відчували ту повагу, на яку заслуговуєте».

У свою чергу голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, подякувавши педагогам за їх щоденну роботу, зауважив, що кожна область обрала найкращих представників професії, і Верховна Рада підтримує їх своєю премією. «На жаль, вона не така велика як хотілося б, але ми над цим працюємо і сподіваємось, що далі вона зростатиме», — зазначив він.

Від імені педагогів директор Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Ганна Коломієць подякувала Верховній Раді за виявлену увагу. «Народна мудрість каже, що людина щаслива, якщо їй одночасно вдається бути в трьох місцях — у чиємось серці, в чиїхось молитвах та чиїхось думках. На підтвердження тези, що нинішня влада тримає педагогів у своїх думках, — є робота Верховної Ради дев’ятого скликання з удосконалення науково-освітнього законодавства і прийняття закону про повну загальну середню освіту», — сказала вона, закликавши народних депутатів під час внесення правок до закону, бо досконалості немає меж, «бути дуже активними і практичними в діях та уважними до букви цих законів».

Вл. інф.