Днем раніше повідомлялося про 2462 нові випадки. Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО.

Кількість інфікованих наростаючим підсумком з початку пандемії становила на ранок вівторка 159702 людини, померли з початку пандемії 3264 людини (за добу — 53), одужали — 70810 (за добу — 1267).

Найбільше число виявлених випадків COVID-19 за добу зафіксовано в Тернопільській (390), Харківській (307), Одеській (306) областях, Києві (285), Львівській (186), Івано-Франківській (153), Чернівецькій (142), Київській (118) і Черкаській (109) областях.

Водночас, за даними МОЗ, Київ і 19 областей України не відповідають усім необхідним критеріям для ослаблення протиепідемічних заходів. Завантаженість ліжок у лікарнях першої хвилі перевищує 50 відсотків у Києві, Вінницькій, Івано-Франківській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській та Чернівецькій областях.

Крім того, захворюваність перевищує граничний рівень у Києві, Вінницькій, Волинській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Нагадаємо, що з понеділка Держкомісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила нове епідемічне зонування в Україні. У населених пунктах, віднесених до червоної зони, припиняє курсувати громадський транспорт, закриваються заклади громадського харчування, ТРЦ, а також заборонено відвідування освітніх установ. Акції протесту проти жорстких обмежень пройшли в Каневі (Черкаська область) і Чопі (Закарпатська область). Ці міста потрапили в червоний режим. Їхні жителі насамперед незадоволені закриттям дитячих садків і шкіл.

Міністерство охорони здоров’я провело селекторну нараду з міськими головами обласних центрів з питання підвищення контролю над дотриманням протиепідемічних заходів у містах. Про це поінформував міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час прес-брифінгу у вівторок.

«Ми домовилися з безлічі позицій, що саме будемо робити. Я готовий ініціювати ці зміни в постанову уряду. У свою чергу міські голови підтримали, що ми повинні не проводити масові заходи, що потрібен контроль на транспорті та ринках. Вони запропонували інший режим роботи шкіл і дитячих садків», — сказав міністр. Однак подробиці не повідомив.