Більш як 400 підручників з різних предметів для учнів 1—6 класів надійдуть найближчими днями в Українську закордонну школу імені Лесі Українки в Неаполі та українську школу «Веселка» у місті Форбирг, що в Нідерландах, за сприяння Товариства зв’язків з українцями за межами України «Україна—Світ».

Українська закордонна школа імені Лесі Українки в Неаполі — перший в Італії український загальноосвітній заклад, що був відкритий Асоціацією українських жінок Італії ще в 2004-му. Тоді навчальний рік розпочали 53 дітей, нині в школі майже 100 школярів вивчають українську мову та літературу, історію, народознавство тощо.

Перший заступник голови Товариства Алла Кендзера (на знімку) наголошує, що в рамках проекту «Українським суботнім та недільним школам» бібліотечки навчальної, методичної, історичної та художньої літератури вже отримали громади в Італії, Іспанії, Естонії та інших країнах. За її словами, робота українських недільних та суботніх шкіл сприяє збереженню національної ідентичності молодого закордонного українства та популяризації української культури у світі.

До реалізації проекту також долучилися Міністерство освіти і науки України та Інститут модернізації змісту освіти.

Фото надано автором.