Традиційно до Дня фізкультури і спорту кращих представників фізкультури і спорту, серед яких спортсмени, тренери та ветерани галузі, голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний нагородив почесними грамотами та подяками.

Хоча для спортсменів отримувати нагороди — справа звична, проте цього разу вітання від представників обласної влади були особливими. Адже вона ще раз показала, що робить чимало для підтримки та розвитку фізкультури і спорту на Хмельниччині. Голови обласної ради Михайло Загородний та облдержадміністрації Дмитро Габінет не просто відзначили кращих спортсменів і тренерів краю, а на центральному майдані Незалежності перед Будинком рад вручили спортивне приладдя, сертифікати і навіть автомобіль представникам різних спортивних установ. На такі подарунки спортсмени та тренери чекали давно, адже всі вони — вкрай необхідне доповнення для зміцнення матеріально-технічної бази спортивної галузі, без якого значно складніше торувати шлях до перемог.

А придбали їх за кошти обласного бюджету, з якого виділили 1,6 мільйона гривень. Такі витрати були передбачені обласною цільовою соціальною програмою підтримки і розвитку фізичної культури і спорту на 2018—2021 роки.

Нове обладнання та форму розподілили та вручили керівникам спортивних закладів області. З-поміж інших подарунки отримав Хмельницький регіональний центр з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт». Тепер його підопічні матимуть новий спортінвентар, форму та ще й гармату-робота для настільного тенісу. Спортсмени обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» теж зможуть надягнути нову форму. А в Хмельницькій обласній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі «Колос» відтепер будуть нові килими для вільної боротьби.

Не забули і про Хмельницьку дитячо-юнацьку спортивну школу «Динамо», обласну дитячо-юнацьку спортивну школу, якій з-поміж іншого дістались ще й спортивна гвинтівка, велошоломи та велотуфлі, важкоатлетичні пояси, кросівки тощо.

Новим автомобілем та інвентарем для занять тхеквондо відзначена робота тренерів та спортсменів обласної школи вищої спортивної майстерності. Окрім того, спортсменам виділили 275 тисяч гривень на проведення навчально-тренувальних зборів для підготовки до змагань.

Вручаючи подарунки, голова обласної ради Михайло Загородний зауважив, що завдяки перемогам та досягненням хмельницьких спортсменів про Україну та нашу область знають у багатьох куточках світу. А обласна рада завжди їх підтримує, допомагає фінансово, щоб зацікавити і мотивувати кращих спортсменів тренуватись та працювати саме на Хмельниччині.

В області робиться чимало для того, щоб підтримувати і розвивати спортивну інфраструктуру. Тільки в рамках програми «Велике будівництво» розбудовується стадіон ім. Тонкочеєва у Кам’янці-Подільському, «Товтри» — у Чемерівцях, стадіон у Наркевичах. Уже завершено спорудження багатьох мультифункціональних спортивних майданчиків. Це добрий початок, і влада обіцяє зробити все, щоб продовжити цю практику та всіляко підтримувати спортсменів. В області люблять своїх чемпіонів і допомагатимуть усім, хто стає на нелегку спортивну дорогу.

Хмельницький.

Фото Хмельницької обласної ради.