На знімку: військові літаки країн НАТО уперше приземлилися на летовищі у Вінниці.

Летовище, яке використовують для цивільної і військової авіації, надано льотчикам країн Альянсу для участі у спільних навчаннях «Об’єднані зусилля-2020».

Про прибуття до міста військової авіації Британії і США повідомив директор Вінницького аеропорту Ярослав Мазурець. Світлини потужної техніки розміщено на сайті аеропорту.

Керівник прес-служби Командування Повітряних сил підполковник Юрій Ігнат розповів «Голосу України», що льотчикам-партнерам НАТО надали летовище для базування авіації на час виконання одного з елементів навчань «Об’єднані зусилля-2020». За його словами, повітряна техніка партнерів під час навчань розташовуватиметься також на низці інших аеродромів, зокрема у Старокостянтинові Хмельницької області, Миколаєві.

За словами підполковника Ігната, участь у навчаннях братиме розвідувальна, винищувальна та бомбардувальна авіація країн Альянсу. Відпрацьовуватимуть завдання зі спільного застосування з партнерами наших Сил спеціальних операцій та десантно-штурмових підрозділів. Повітряні сили будуть представлені підрозділами ракетних військ і артилерії в комплексі з нашою авіацією.

Загалом в «Об’єднаних зусиллях-2020» запланована участь приблизно 12 тисяч військових, з яких вісім тисяч виконуватимуть завдання на полігонах. Бойові вправи відпрацьовуватимуть також у повітрі і на морі. Крім авіаторів свою майстерність демонструватимуть танкісти, військові моряки, зв’язківці, представники інших родів військ.

Фото з сайту міжнародного аеропорту «Вінниця».