Раніше в день Преподобного Симеона Стовпника і його матері Марфи козаки відвідували церкву, а потім справляли пострижини молодих хлопців і вперше саджали їх на коней.

За козацькою традицією під керівництвом кошового писаря Запорозького війська низового «Запорозька Січ» Василя Прокопенка учні 5-х і 7-х класів пройшли урочистий обряд посвяти в чоловіче козаче братство — стали джурами. Хлопчиків саджали на коней і обвозили по колу за рухом сонця. Це символізувало перехід від одного вікового стану в інший. Адже хлопець на коні — це вже не дитина, а рівноправний член козацького братства.

Вихованці гуртка «Спас» ліцею та ДЮСШ «Спас» з козацького рукопашного бою пройшли обряд зав’язування пояса. А народна майстриня, учасниця товариства «Україна-Світ» Ірина Григор’єва показала, як виготовити оберіг від усіх нещасть — обжинковий сніп. Організатори заходу влаштували карнавал вогню, що символізує життєдайну й духовну енергію. Свої таланти продемонстрували учасники вокального тріо «Акварель» і вихованці гуртка «Самбо» ліцею.

Фото прес-служби Запорізької ОДА.