Змушені звернутися до газети, яку передплачуємо з першого номера. Довго терпіли, але далі так тривати не може. Отже, наприкінці серпня у селі Дмитренки Богуславського району на Київщині закрили поштове відділення. Це відділення обслуговувало три села: Гуту, Дмитренки, Коряківку. Окрім завідувачки відділення тут працювали ще дві поштарки із місячною зарплатою на трьох 5 600 гривень. Відтоді газет нам не приносили. Тільки голова сільради якось повідомив, що пресу тепер розвозитимуть машиною.

А ще голова порадив «ловити» поштову машину на вулиці. Дружина тоді три години просиділа. Добре, що це літо, а коли буде зима і мінус 20? Але таки діждалася. Нова листоноша — з райцентру — не знає, які газети кому давати. У неї немає реєстру, згідно з яким поштарі доставляють кореспонденцію. Тому потрібних газет не знайшлося. Дала два номери «Голосу України». Це за півмісяця! Один номер ще якоїсь іншої, а більше в неї нічого не було.

Раніше планували, що передплатимо «Голос України» на наступний рік, але з такою доставкою, видно, не варто цього робити. Подумалося, що ми без газет якось виживемо, а от преса без передплатників — навряд.

Вважаю, що працівники «Укрпошти» всю кореспонденцію повинні доставляти вчасно у поштові скриньки, а не вигадувати якісь новації.

Ми не маємо сидіти на вулиці і визирати їхню машину, як з моря погоди. А раптом когось у цей час немає вдома, хтось захворів чи просто не в змозі ходити або не має на це часу? Виходить, ні преси не отримають, ні пенсій? І це називається поліпшенням та оптимізацією обслуговування? А якщо людям не доставлять вчасно квитанції на оплату електроенергії, газу, то вони не зможуть сплатити за комунальні послуги й отримають штрафні санкції! Хтось думав про це? Незрозуміло, кому вигідна така недолуга реформа? Хоч як сумно, але, напевно, якщо найближчим часом нічого не зміниться, доведеться відмовлятися від передплати періодичних видань. Утім, теперішнім реформаторам, схоже, це вигідно: нема передплатників — саме собою відпадає питання доставки. А чи не здається вам, що у такий спосіб «Укрпошта» свідомо саботує передплату і розповсюдження періодики?

Гута
Київської області.