В умовах пандемії коронавірусу українські компанії продовжують допомагати сфері охорони здоров’я. Так, ПАТ «Укрнафта» нещодавно уклало договір соціального партнерства з державним підприємством «Укрвакцина», що входить до структури Міністерства охорони здоров’я України. Компанія безплатно надасть 14 тисяч літрів дизельного пального для потреб вантажного транспорту, задіяного в транспортуванні засобів індивідуального захисту для медичних працівників по всій країні.

«Укрвакцина» надає послуги з митного оформлення, транспортування та зберігання товарів, зокрема лікарських засобів та медичних виробів.

Загалом від початку пандемії COVID-19 «Укрнафта» надавала допомогу медичним закладам на територіях громад, де підприємство здійснює господарську діяльність. У червні 2020 року на прохання Долинської районної державної адміністрації та Рожнятівської районної державної адміністрації «Укрнафта» виділила 240 тисяч грн благодійної допомоги. За ці кошти нафтовики придбали захисні респіратори «БУК-3К FFP» для потреб Долинської багатопрофільної лікарні, Центру первинної медичної допомоги Долинської райради та Рожнятівської центральної районної лікарні.

Протягом травня-червня 2020 року НГВУ «Охтирканафтогаз», «Полтаванафтогаз» та «Чернігівнафтогаз» передали до Сумської обласної клінічної спеціалізованої лікарні, Охтирської, Гадяцької, Варвинської та Прилуцької центральних районних лікарень, а також до Рашівського психоневрологічного будинку-інтернату майже 3 тонни харчів.

Довідково

ПАТ «Укрнафта» — найбільша нафтовидобувна компанія України. Частка товариства в загальнодержавному видобутку нафти з газовим конденсатом за результатами 2019 року становила 62,3%, частка в загальному видобутку газу — 5,7%. На балансі підприємства перебувають 24 бурові установки, 1839 нафтових і 159 газових свердловин. ПАТ «Укрнафта» володіє 537 АЗС майже в усіх регіонах України. 50%+1 акція товариства належить НАК «Нафтогаз України».