За повідомленням Інституту імені Роберта Коха, це найвищий показник з початку квітня, коли в деякі дні фіксували по шість тисяч випадків. Усього за час карантину на території країни жертвами ускладнень COVID-19 стали 9386 інфікованих.

Загалом за час пандемії у ФРН зареєстровано понад 270 тисяч осіб, котрі заразилися цим вірусом. Фахівці почасти пов’язують таке зростання кількості інфікованих зі збільшенням числа здійснених тестів — один мільйон на тиждень.

Щоб зупинити поширення коронавірусу, уряди федеральних земель запроваджують різноманітні обмеження. Приміром, у Мюнхені, де традиційно відбувається фестиваль пива Октоберфест, скасований цього року, заборонено проводити навіть альтернативне свято, організатори якого пообіцяли суворі заходи щодо запобігання поширенню вірусу. Під заборону знову потрапило проведення будь-яких масових заходів у закритих приміщеннях та зібрання за участі 100 осіб просто неба.

Деякі урядовці пропонують обмежити також і перетин кордонів, але поки офіційний Берлін вважає, що такий захід має бути узгоджений на рівні Євросоюзу. Як повідомив речник міністерства внутрішніх справ, ця тема у відомстві поки що активно не обговорюється.

У понеділок, 21 серпня, відбулося засідання уряду ФРН, присвячене питанням пандемії, на якому обговорювалися можливі заходи реагування на зростання захворюваності. Поки що рішення, ухвалені на цьому зібранні, не оприлюднювалися.

Берлін.