Це другий в країні після Києва «Veteran Hub» (hub у перекладі з англійської — центр. — Ред).

Психологи, юристи, консультанти з низки інших питань, зокрема підприємницької діяльності, надаватимуть допомогу ветеранами війни на Донбасі, колишнім полоненим та їхнім родинам. «До нас можуть також звертатися учасники бойових дій інших силових структур, — розповів комунікаційний директор «Veteran Hub» Дмитро Дубас. — Зрештою, долучитися до нашого колективу може кожен, кого цікавить ветеранський рух, раді будемо бачити волонтерів...»

Нині у центрі 12 фахівців, п’ятеро з яких пройшли війну на Донбасі. Поки що вони працюватимуть у режимі онлайн. Формат роботи змінять тоді, коли місто вийде з помаранчевої зони, в якій перебуває нині у зв’язку з епідемією коронавірусу.

За словами Дмитра Дубаса, прийматимуть навіть тих захисників країни, в яких відсутнє посвідчення учасника бойових дій. Співрозмовник наголошує, що всі послуги у них безплатні.

Після створення «Veteran Hub» у Києві його організатори (на знімку) моніторили ситуацію в обласних центрах країни щодо кількості ветеранів, наявності військових підрозділів, потреби у наданні допомоги захисникам країни. Про це розповіла на відкритті простору у Вінниці співзасновниця «Veteran Hub» Івона Костина. За її словами, багато уваги звертали на діяльність у регіоні ГО, які працюють з ветеранами. Для них у хабі виділена окрема зала.

«Найчастіше захисники країни потребують підтримки у пошуку роботи, юридичних питаннях, отриманні різноманітних документів та оформленні обіцяних їм земельних ділянок, — наголошує Івона Костина. — Наше завдання — максимально допомогти задовольнити запити тих, хто ризикував життям, захищаючи країну. Тепер маємо їх захистити».

Центр створено у рамках Програми реінтеграції ветеранів. Її реалізує міжнародна організація IREX спільно з «Veteran Hub» і за підтримки Державного департаменту США.

Фото зі сторінки у Фейсбуці «Veteran Hub».