Видання припускає, що загиблі не почули попереджень і рекомендацій міністерства захисту населення, а, можливо, просто знехтували ними. Жителям регіону й островів в Іонічному морі радили не виходити без потреби на вулицю, не спускатися в підвали, уникати низьких місць у містах і селах, бути уважними в зонах, де можливі зсуви.

Газета зазначає, що над островами Закінтос і Кефалонія «Янус» пронісся зі швидкістю експреса, залишивши після себе повалені дерева, рекламні щити й навіть дахи будинків, а також обірвані проводи ліній електропередач.

А на Ітаку «Янус» пролив рекордну кількість дощової води - 86 літрів на квадратний метр. На материковій частині країни було зупинено рух поїздів і міжміських автобусів, що зв'язують північ і південь країни.

Рятувальникам і пожежникам за добу, коли вирував ураган, надійшло 2 500 сигналів із проханнями про допомогу - люди переважно в паніці повідомляли, що їхні будинки заливає вода, просили відбуксирувати автомобілі з низьких вулиць, які перетворилися на небезпечні пастки.