На вулиці Арктичній обласного центру відкрився перший комунальний бювет, підключений до артезіанської свердловини міськводоканалу. А незабаром на інших житлових масивах запустять ще п’ять таких об’єктів. Кошти на них (600 тис. грн) асигнували з міського та державного бюджетів. До того ж платити із власних кишень за можливість напитися та набрати чистої води в ємність городянам не треба — хоча є істотний нюанс.

Директор Херсонського міськводоканалу Михайло Чемерис каже, що для подачі води до бюветів, як і до всієї мережі, використовують насоси. А вони потребують електроенергії, яку задарма постачальники не відпускають. Тож на ці витрати в муніципальній скарбничці передбачили 147 тис. грн. До кінця року, як мінімум, цієї суми вистачить.

Однак наявність бюветів подобається не всім. Адже вони «відбирають заробіток» у пунктів реалізації питної води, яку в Херсоні не роздають на дурняк, а продають по 25 копійок літр. До того ж беруть її не десь із джерел, а з тих-таки артезіанських свердловин і такої само якості. Тож не факт, що конкуренти не намагатимуться бюветам «прикрутити кран», просто пошкодивши їх.