На знімку: Жозеп Боррель та Андрій Таран ушанували пам’ять загиблих українських військовослужбовців.

Під час візиту Жозеп Боррель провів зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Однією з важливих тем зустрічі з очільником українського зовнішньополітичного відомства стала підготовка до саміту Україна — ЄС, який заплановано провести 1 жовтня у Брюсселі.

Утім, переговори в Києві Ж. Боррель розпочав із зустрічі з представниками громадянського суспільства і парламенту, на якій наголосив на важливості незалежних антикорупційних інституцій та судової реформи в Україні. «Сильні, незалежні та ефективні антикорупційні інституції та судові реформи мають вирішальне значення для того, щоб задовольнити бажання українського народу», — підсумував Ж. Боррель у Твіттері ці перемовини.

Потім голова європейської дипломатії зустрівся з міністром оборони Андрієм Тараном. У прес-службі Міноборони відзначили, що метою візиту делегації Євросоюзу до вітчизняного оборонного відомства стало обговорення ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил та поточного стану співробітництва Міністерства оборони України з ЄС за воєнно-політичним, військово-технічним та військовим напрямами.

Жозеп Боррель і члени очолюваної ним делегації Євросоюзу також узяли участь у щоденному церемоніалі вшанування пам’яті загиблих українських військовослужбовців. Представників іноземної делегації ознайомили з Меморіальним комплексом, котрий збудований з метою вшанувати пам’ять Українських Героїв, які загинули в бойових умовах, виконуючи військовий обов’язок під час проведення миротворчих операцій в гарячих точках світу та в Антитерористичній операції і операції Об’єднаних сил на сході України.

Під час свого візиту Ж. Боррель також зустрівся зі спеціальною представницею чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Хайді Ґрау, а також із головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Яшаром Халітом Чевіком.

Фото прес-служби Міністерства оборони України.