Під час навчань.

Фото armyinform.com.ua
 


На знімку: під час активної фази стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020».

Фото зі сторінки Повітряного командування «Схід» у Фейсбуці.

Вони за своїм розмахом, складом сил та засобів, за залученням наших міжнародних партнерів є унікальними, зазначають у Генштабі ЗСУ. Вперше до таких масштабних українських військових тренувань залучено підрозділи збройних сил країн — членів НАТО (США, Великої Британії) для спільного виконання навчально-бойових завдань. «Об’єднані зусилля» є своєрідною відповіддю на російські навчання «Кавказ-2020», які цими днями тривають біля кордону України, куди РФ, за даними нашої розвідки, стягує майже 120 тисяч військових, не менш як 500 танків, 300 літаків та сотні одиниць іншої техніки та озброєння.

— Проведення цих стратегічних навчань дасть змогу продемонструвати готовність України дати відсіч збройній агресії самостійно та з використанням механізмів міжнародної підтримки, а також підвищити взаємосумісність із силами і засобами НАТО, — наголосив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак під час телефонної розмови з Головою Військового комітету НАТО, головним маршалом авіації сером Стюартом Пічем, інформує сайт МОУ. Також зазначалося, що збройна агресія Росії на Донбасі є загрозою не тільки для України, а й для безпеки та стабільності усіх країн Європи і світу.

Елементи стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020» відпрацюють фактично на всіх військових полігонах України. Завдання виконуватимуть також сформовані військові частини та підрозділи територіальної оборони.

Так, на одному з полігонів півдня України батальйони механізованої бригади ЗСУ оперативного командування «Північ» разом із підрозділами Національної гвардії за підтримки артилерії, винищувальної і штурмової авіації та гелікоптерів зупинили просування умовного противника й перейшли у контрнаступ. За навчаннями спостерігають міжнародні партнери — військові інструктори з Канади та США. Про це повідомляє АрміяInform.

— Механізована бригада вже фактично завершує колективну підготовку і на кінець стратегічних навчань «Об’єднані зусилля-2020» буде готова до виконання бойових завдань. Батальйони механізованої бригади за підтримки бойової авіації та артилерії переходили у наступ, штурмували населені пункти, переслідували противника, — зазначив керівник навчань, командувач військ оперативного командування «Північ» генерал-майор Валерій Залужний.

Також українські підрозділи беруть участь у багатонаціональних навчаннях Combined Resolve XIV, що відбуваються у Німеччині за участю понад 3500 військовослужбовців з Італії, Литви, Північної Македонії, Румунії, Словенії, США та Франції. Та у масштабних міжнародних навчаннях Rapid Trident-2020, які стартували на Львівщині 17 вересня. Крім збройних сил України та США, в них задіяні військовослужбовці з Німеччини, Данії, Румунії, Литви, Польщі, Канади і Великої Британії. Згідно зі сценарієм навчань, угруповання військ союзницьких держав охоронятимуть територію країни, яку намагатиметься окупувати країна-агресор. Після визволення військові проведуть стабілізаційну операцію.