На церемонію складання клятви завітали заступник міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, начальник Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова генерал-майор Олександр Левченко, представники 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького та інші поважні гості.

Під час урочистостей було підписано п’ятисторонній меморандум про співпрацю. «Ми надаватимемо допомогу в тактичній та фізичній підготовці, та найбільша наша участь, безсумнівно, полягатиме у військово-патріотичному вихованні учнів», — розповів Олександр Левченко. Зі свого боку Віталій Бунечко пообіцяв наповнювати матеріально-технічну базу ліцею з обласного бюджету.

На великому значенні для держави потужної програми національно-патріотичного виховання наголосив і Ігор Гарбарук: «Міністерство освіти і науки буде повністю підтримувати всі ініціативи та впроваджувати той позитивний досвід, який формується на Житомирщині, в усіх куточках нашої Батьківщини».

За результатами першої вступної кампанії до освітнього закладу зарахували 104 учня. Їм створюють усі необхідні умови для отримання якісної освіти і належної фізичної підготовки.