Під час виїзного засідання підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту.

Питання відновлення закладів спортивної інфраструктури Донеччини після їх переміщення з окупованої території було одним із ключових під час виїзного засідання підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту.

У заході, що відбувся у Бахмуті, зокрема, взяли участь голова зазначеного підкомітету, народний депутат Ольга Саладуха, голова підкомітету з питань фізичної культури та масового спорту, народний депутат Георгій Мазурашу, заступник міністра молоді та спорту з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Лавров.

Учасники виїзного засідання відвідали реконструйований обласний лікарсько-фізкультурний диспансер — майбутній КНП «Центр спортивної медицини», побували на місці будівництва навчального корпусу на 400 учнів та студентів Донецького обласного спеціалізованого коледжу спортивного профілю імені Сергія Бубки, ознайомилися з роботою багатофункціонального спортивно-оздоровчого комплексу «Стадіон «Металург».

«Під час робочої поїздки ми переконалися, що на Донеччині є об’єкти, які за своїм рівнем можуть конкурувати із провідними базами інших країн, — зазначила народний депутат, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 року з легкої атлетики Ольга Саладуха, яка головувала на засіданні. — Усе це, упевнені ми, сприятиме покращенню спортивних результатів регіону та країни».

За словами Ольги Саладухи, сьогодні спортсмени та тренери Донеччини отримують гідну підтримку — стипендії, грошові винагороди й адресні виплати для придбання житла. «Це насправді колосальна праця, якою варто пишатися, а ми зі свого боку й надалі всіляко підтримуватимемо такі ініціативи», — зазначила вона.

Під час виїзного засідання зазначалося, що за 2017—2020 роки в Донецькій області збудовано 154 спортивні майданчики зі штучним покриттям — їх кількість зросла більш як удвічі й становить 257 об’єктів, що є найвищим показником серед інших областей країни. У 2020-му за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам зведено 12 мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. В області добігає кінця реалізація проектів з реконструкції та будівництва п’яти стадіонів у рамках програми «Велике будівництво».

Також цьогоріч у місті Лимані розпочато будівництво сучасного спортивного комплексу з велосипедного спорту, який включатиме ВМХ трасу (трек) з усіма необхідними комплексами та триповерхову будівлю гуртожитку.

Розглянувши питання порядку денного, що стосувалися вдосконалення медичного забезпечення спортсменів на прикладі Донецької області, створення умов для підготовки професійних спортсменів та внесення змін до Закону «Про фізичну культуру і спорт» щодо впорядкування проведення спортивних заходів і занять, учасники виїзного засідання погодили надання відповідних доручень за підсумками заходу.

Фото управління фізичної культури та спорту Донецької ОДА.