Беремо червоні круглі стиглі помідори. Від хвостика по кругу робимо надріз, але так, щоб верхівка трималася шкіркою на помідорі і могла слугувати своєрідною кришечкою. Усередині ножем вирізаємо невеликий отвір.

Для начинки потрібно: свіжий зелений кріп (дрібно поріжте), трохи тертого червоного перцю (за смаком) і подрібнений часник. Усе змішуємо, закладаємо в отвори помідорів і накриваємо надрізаною «кришечкою».

У посудину закладаємо кілька рядів начинених помідорів. Кладемо на них гніт і заливаємо розсолом (на 1 літр кип’яченої охолодженої води 2 ст. л кам’яної солі).

Готовність залежить від розміру начинених помідорів: тиждень-два. І смакуйте на здоров’я із другими стравами.

Рівне.