Це актуально і для обласної інфекційної лікарні. Передусім тут необхідно збільшити кількість ліжок з кисневим забезпеченням, тому актуальним стає облаштування додаткового кисневого проводу.

Обласна інфекційна лікарня розрахована на 170 пацієнтів з діагнозом COVID-19. Нині тут перебувають 110 хворих (з них 35 — кисневозалежні, дев’ять — реанімаційні, двоє — на апараті ШВЛ).

Нині для пацієнтів у закладі облаштовано новий п’ятиповерховий корпус. У ньому є кисневий провід, розрахований на 22 точки. Однак цього вистачає тільки для хворих, розміщених на першому поверсі. Ще чотири поверхи також потребують кисневих точок.

За словами головного лікаря медзакладу Володимира Шинкаренка, необхідні й нові апарати штучної вентиляції легенів, які допоможуть у лікуванні тяжкохворих, і кисневі концентратори для пацієнтів середнього ступеня тяжкості. Вкрай потрібен новий мобільний рентген-апарат для обстеження у відділеннях — поки що працює тільки стаціонарний, якому понад три десятки років. Також для прийому хворих на COVID-19 треба переобладнати ще один корпус.